Voorbeelden

affiliate marketing

Het aanbod van affiliate is de laatste jaren fors toegenomen en veranderd. Ook zijn er steeds meer mensen bijgekomen die affiliate marketing toepassen op hun website. Affiliate marketing is een concurerende business. Het kost veel tijd om mee te doen. Als je gaat voor een vorm van passief inkomen is affiliate marketing één van de tactieken om toe te passen.

Op deze pagina 20 voorbeelden van mensen en bedrijven die affiliate marketing toepassen.

Voorbeeld #1

Jacko Meijaard – internetsuccesgids

Hiernaast op de foto staat Jacko Meijaard. Hij heeft niet voor niets een grijns op z’n gezicht. Wat Jacko Meijaard heeft gedaan was namelijk erg slim en dat was op het juiste moment in de affiliate markt stappen.

Jacko helpt (affiliate) ondernemers naar een beginnende of hogere omzet door middel van affiliate marketing. Hoe hij aan die ondernemers komt? Door affiliate marketing. Het is geniaal gevonden. Hierdoor heeft Jacko een maandelijkse omzet waar je stijl van achterover slaat.

Onder andere de internet succes gids is van hem met één van zijn grootste producten: de ‘affiliate marketing revolutie‘. Een programma waar je door middel van video’s, forum en kennis alles kan leren over affiliate marketing. ‘Werkt dat wel?’ vraag je je af én met een goede reden. Maar als je dit hier op deze website leest beantwoord dat ook wel weer je vraag…

Voorbeeld #2

bol.com

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nederlands grootste online grutter heeft een affiliate programma of zoals ze het zelf noemen: een partnerprogramma. Met een omzet van 2,8 miljard euro in 2019 is bol.com met stipt op 1 de grootste webshop van Nederland.

Voor wie is het partnerprogramma van bol.com? In principe voor iedereen in het bezit van een website of social media. Je promoot via een unieke link producten van bol.com.

Het commisiemodel van bol.com heeft 3 groepen: goud (8%), zilver (6%) en brons (3%).

Als mensen op je website op een link klikken van bol.com blijft de cookie 5 dagen geldig. Als mensen binnen die 5 dagen een aanschaf doen op bol.com krijg je alsnog de commisie.

Let op: je eigen affiliatelink gebruiken om iets te kopen op bol.com is niet toegestaan. 

Voorbeeld #3

Fred’s bouwtekeningen

Zeg je bouwtekeningen dan zeg je Fred. Wat een kerel die Fred. Stampt even 10.000 bouwtekeningen uit de grond en verkoopt ze op zijn website. ‘Kost zeker veel geld’ hoor ik je hier denken. Nope. Fred biedt het regelmatig aan voor de mooie prijs van €67,-. Jep, dat heb je goed uitgerekend, dat is 0,0067 eurocent per bouwtekening. Koopje. Ik heb er vrij weinig aan want ik heb twee linkerhanden, maar als je weet hoe een schroevendraaier en hamer werkt is het vast en zeker heel erg handig.

Wat voor bouwtekeningen zitten in het pakket: bar, bloembakken, konijnenhokken (mam! Ik wil een konijn! ‘Prima schat, maar dan moet je vader eerst Fred’s bouwtekeningen kopen’), lampen, stoelen, tafels, bureau’s, kippenhokken, en nog veel meer.

 Als je blogt over DHZ, interieur, klussen, verhuizen en dat soort dingen is Fred voor jou een goede affiliate.

Voorbeeld #4

Pianoles van René

De lichten dimmen. Het geroezemoes van het publiek op de achtergrond. Je staat in de coulissen te wachten tot het tijd is om het podium te betreden. Dit is het moment waarom je pianoles van René heb gevolgd. Je zit in de flow. Je bent één met de piano. De volgende dag grote krantenkoppen ‘Magistraal talent’ en ‘De ontdekking van de eeuw’. Dankjewel René!

Bij pianoles van René leer je op instapvriendelijke manier, je raad het al, piano spelen. René is meer dan 25 jaar leraar, heeft bijna 1.000.000 views op YouTube en heeft meer dan 3000 cursisten gehad met zijn pianoles.

Uitstekende affiliate als iets doet met bloggen over muziek, evenementen, kunstsector en hobby’s.

Voorbeeld #5

Moneybird

De dag waarop je kan factureren is de mooiste dag van je leven. Een goed werkend programma wat je klanten netjes opslaat, waaruit makkelijk gefactureerd kan worden en waar herinneringen automatisch verstuurd worden. Moneybird heeft het allemaal. Geweldige facturatie software. Nadeel: ik gebruik het al 3 jaar en ik ben nog niet rijk geworden.

Als iemand via je website of mail begint met Moneybird krijg je een Coolblue cadeaubon van €50,-. Altijd leuk. Ik heb er al 0.

Geschikt voor ondernemers, ZZP’ers, mensen die bloggen over alles wat met geld heeft te maken.

Voorbeeld #6

Lightspeed

Affiliate producten aanbieden in een webshop is doorgaans een zeer goed idee. Het idee erachter is dat je bezoekers opvangt en dat je vervolgens doorstuurt naar de daadwerkelijke aanbieder. Een hele mooie manier van affiliate. Op ieder product kan je ook nog eens SEO toepassen waardoor je ook op productniveau gevonden kan worden.

Lightspeed is erg eenvoudig in gebruik. Je kiest je huisstijl, logo, kleuren, lettertypes en de opmaak van de webshop. Daarna vul je eigenlijk gelijk de website in met teksten en producten. Eitje. Alleen nog even je webshop op pagina 1 van Google krijgen.

 

Voorbeeld #7

Macbook-aanbieding.nl

Deze website is gericht op mensen die zoeken naar aanbiedingen gericht op Apple producten. Overzichtelijk en eenvoudig. Bezoekers worden doorverwezen naar bol.com. Dit is een affiliate website zoals je ze meer ziet.

Voorbeeld #8

Coolblue

Alles voor een glimlach. Onze sympathieke jongens bij Coolblue weten wel hoe marketing werkt. Van de olijke Pieter Baas die zich als Sinterklaas verkleed tot aan ‘Busje. Klopt.’ aan toe. Coolblue speelt hardstikke handig op de huidge cultuur in. Ook bieden ze hun producten aan via affiliate. Dankjewel Pieter voor de doekoe!

 

Voorbeeld #9

TradeTracker

Dit is een no-brainer. Klik op de link en meld je aan. Als je interesse hebt in affiliate marketing moet je je bij TradeTracker aansluiten. Samen met Daisycon en nog een paar anderen behoord TradeTracker tot de grootste affiliate aanbieders van Nederland.

Bij TradeTracker zijn honderden bedrijven in Nederland aangesloten. Van grote bedrijven tot kleinere webshops zijn ze aangesloten bij TradeTracker.

Registreren is makkelijk. Klik op de link hieronder of op de afbeelding hiernaast. Vul alle informatie in en voeg je website toe. Zoek de juiste campagne/bedrijf die bij je past en voeg de informatie toe aan je website. Makkelijker kunnen ze het niet maken.

Voorbeeld #10

Gitaarles van Koen

Klaar met pianoles van René? Dan kan je gelijk beginnen met gitaarles van Koen! In 22 lessen stoomt hij je klaar om de nieuwe Slash te worden. Zelfs Henny Huisman (dé Henny Huisman) heeft gitaarles bij Koen gevolgd.