SEO

woordenboek

Wat is een alt-tekst? De alt-tekst is je alternatieve beschrijving die je meegeeft aan een afbeelding of foto op je website. Google gebruikt robots om de alt-tekst te lezen zodat Google begrijpt waarover je afbeelding gaat.

Wat is een backlink? Een backlink is een verwijzende URL (link) vanaf een andere website naar een pagina op je eigen website.

Wat is content? Content is alle tekst, beeld, audio en video (inhoud) op je website.

Wat is content-optimalisatie? Content optimalisatie is het optimaliseren van je content voor Google en voor bezoekers (conversie).

Wat is een conversie? Een conversie is een actie van een bezoeker die converteert. Denk hierbij aan een aankoop maar bijvoorbeeld ook aan het invullen van een contact- of offerteformulier, telefoneren of chatten.

Wat is een lead? Een lead is een bezoeker op je website, social media of ander kanaal die interesse heeft in je product of dienst.

Wat is pagespeed? De pagespeed is de totale laadtijd van een pagina op je website. Deze laadtijd telt mee in de positionering van je website in Google. Hoe beter geoptimaliseerd je website is, hoe hoger je rank kan worden.

Wat is een redirect? Met een redirect stuur je bezoekers vanaf een oude url naar een nieuwe url toe. Dit doe je meestal met een 301 redirect.

Wat is een sitemap? Een sitemap is een pagina op je website waarop alle pagina’s en berichten van je website staan.

Wat is Yoast? Yoast is een plug-in voor WordPress om de meta-data van je pagina’s aan te passen.